Májashurkához: Máj ,tüdö,szív,vese ledarálva,a hagymás bélzsir melegen, sok kapor , bors , szegfübors , egy nagyon kevés szegfüszeg ( vigyázva mert ez nagyon erös füszer ) és só.Elöbb inkább keveset,és aztán kell kóstolni,hogy minden aroma érezzen rajta. A fözölének a zsíros fölével higítjuk a masszát,annyit öntünk bele kicsinként amíg jól gyúrható,és nem száraz. Véres hurka : A megfött vér ledarálva,ebbe jön a ledarált gége is.Ezenkívül jó sok majoranna ,bors ,só , szegfüszeg,( ebbe több mint a májasba ) ,kapor,szegfübors.Vigyázva a sóval,csak éppen érezd rajta,mert még sózódik. Miután meg van töltve a hurka,a végeit szépen elkötni,és a fözölében csak lassü tüzön meg kell abálni.Vigyázva,mert szétfö különben.Mi egy kis neccben szoktuk. Sajt: fej megföve ,kicsontolva , fött nyelv ,fokhagyma ,pirospaprika,jo kis zsiros fözölé. Hogy most darálod vagy vágod ez ízlés dolga.Mi nem szeretjük darálva,de attól az még jó. Ezt is persze meg kell abárolni a fözölében,aztán lenyomatjuk,hogy a fölösleges lé kicsurogjon belöle,aztán mehet a füstre.