Az én bevált receptm a következő. 1,5-2 kg savanyúkáposzta, kb. 10 szép nagy savanyúkáposzta levél, 25dkg füstölt szalonna, 1kg darált sertéshús, 1kg sertés oldalas, 1 db füstölt csülök, 3 nagy fej vöröshagyma, pirospaprika, 1 fél bögre rízs, 1 nagy fej fokhagyma, örölt bors, ízlés szerint só. A csülköt előzőnap megszoktam főzni félig, lehűtöm és kicsontozom. A sertésoldalast félig főzöm pörköltnek. A töltekéket a szokásos módon elkészítem, majd a gusztusos kicsikre szabdalt káposztalevelekbe töltöm. A szalonna zsírját kisütöm és 2 db nagy vöröshagymát megpárolok rajta, majd beleszórok 1 evőkanál lisztet és 2 evőkanál pirospaprikát. Ezután kimosom a káposztát, hogy ne legyen túl savanyú kinyomkodom és kezdem az összeállítást egy jó nagy fakézkba (nálam ez egy 15 l-es fazék). Alulra hagymás zsír kerül, majd aprókáposzta, erre jön az oldalas pörkölt rá a tölelek erre a füstölt csülök, majd hagymás zsír. Ezt ismételgetem amíg el nem fogynak az alapanyagok. A végén kb. 1 liter vizet öntök alá és nagyon lassútűzön ha kell rázogatva (de soha nem keverve), kb. 1,5-2 órán át főzöm. A pici liszttől csak szaftja lesz és nem lesz vizes. De ha úgy találod, hogy híg, egy kis knorr ételsűrítővel javíthatsz a helyzeten. Tálalásnál tejföl és sült szalonna szeletek kerülhetnek a tetejére. >