Hamis Gulyásleves Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 evokanál piros fuszerpaprika, 2 marhahúsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, késhegynyi orölt köménymag, a csipetkéhez 1 tojás és 2 evokanál liszt. A burgonyát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. A zöldséget tisztítás után ugyancsak egyforma kis kockákra aprítjuk. A vöröshagymát hámozás után finomra összevágjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra metéljük, majd folytonos kevergetés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a hagymát, és ugyancsak kevergetve, üvegesre pirítjuk. A tuzrol lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 2 evokanál vizet. Ezután a tuzre visszatesszük, rádobjuk a zöldséget és a burgonyakockákat, majd ismét kevergetve, pár percig pirítjuk. Felöntjük kétliternyi vízzel. Beletesszük a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát és a köménymagot. Felforraljuk. Ha a húsleveskocka elolvadt a lében, megsózzuk. Vigyázzunk, mert a leveskocka sós! A burgonyát és a zöldséget lassú tuzön puhára fozzük. Közben elkészítjük a csipetkét: a tojáshoz annyi lisztet keverünk (víz nélkül), hogy kemény tésztát kapjunk. A már megfott levesbe belefozzük a parányi, kézzel tépkedett tésztadarabkákat.