Halászlé Hozzávalók: 1 közepes ponty (1,5 kg körüli), 2 nagy fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 2 paradicsom, 1 evokanál piros fuszerpaprika, 1 csapott evokanál só, 1 gerezd fokhagyma, 1 csöves csípos paprika vagy cseresznyepaprika a díszítéshez. A halat megtisztítjuk, kifilézzük. A fejébol, az uszonyokból és a filézés után kikerülo csontokból, valamint az apró haldarabkákból készítjük a halászlé alaplevét, a halfilét pedig beletesszük a levesbe. (Aki nem tud halat tisztítani és filézni, vagyis szálkátlanítani, az vásároljon külön halászlénak való halaprólékot, és külön négy szelet halat.) Jó nagy fazék aljára karikázzuk a megtisztított vöröshagymát és a fokhagymagerezdet, majd rátesszük a darabokra vágott halaprólékot és a csontokat. 1 csapott evokanál sót és a pirospaprikát rászórjuk, ezután az egyik zöldpaprikát belekarikázzuk. Ráöntünk bo kétliternyi vizet, és felforraljuk. Eros lángon fozzük legalább másfél órán keresztül. 15 perccel azelott, mielott a fozési ido letelne, beletesszük a felvágott paradicsomokat. Közben a halszeletek mindkét oldalát megsózzuk. Ha az alaplé elkészült, finom szuron keresztül átengedjük, és a szuroben lévo csontot-halhúst - amennyire csak lehetséges - átpasszírozzuk. Az így nyert suru hallevet megfelelo negyságú fazékba öntjük. Felforraljuk, és a már forrásban lévo levesbe óvatosan beleengedjük a halszeleteket. Keverés nélkül, és nagyon kis lángon 10 percig fozzük, végül a megmaradt zöldpaprikát vékony karikákra vágva, az utolsó pillanatban beletesszük.