



















|
Hozzávalók (6 személyre):
400g liszt,
3 kanál olaj,
3 tojássárgája,
4 közepes burgonya,
3 fõzõhagyma,
3 tojás,
200g tejszín,
reszelt parmezán sajt,
szerecsendió,
száraz fehérbor,
vaj, só, bors,
100g vékonyra szeletelt füstölt szalonna.
|
 |
Egy tálba szitáljuk a lisztet a tojássárgájákkal, három kanál olajjal, csipetnyi
sóval és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk.
Letakarva kb. 1 órára a hûtõszekrénybe tesszük. Közben a hagymát megtisztítjuk,
karikákra vágjuk és a szalonnával együtt diónyi vajon megpároljuk. Meglocsoljuk
egy kevés borral, végül zsírjára sütjük. A tojásokat egy tálba ütjük,
hozzáadjuk a tejszínt, és habverõvel felverjük. Beleteszünk 3 kanál reszelt
parmezán sajtot, egy csipet sót, õrölt szerecsendiót és borsot. A tésztát
kerekre nyújtjuk, és egy kivajazott formát kibélelünk vele. Rárakjuk a vékony
karikára vágott krumplit, és a szalonnás hagymát. Tetejébe öntjük a
tojásos-tejszínes keveréket. 180 Celsius-ra elõmelegített sütõben kb. 40 percig
sütjük. Melegen tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|