Hagymás pecsenye Hozzávalók: 4 szelet, ujjnyi vastag, sovány      sertéstarja, 2 nagy fej vöröshagyma, 4 evokanál olaj, 1 evokanál mustár, 2 evokanál liszt, ízlés szerint só és törött fekete bors. A hússzeletek mindkét oldalát mustárral bekenjük, borssal meghintjük és félretesszük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk, majd 2 evokanál forró olajra öntjük. Gyorsan összekeverjük, ezután fedovel letakarva üvegesre pároljuk. Az edényben lefedve hagyjuk tálalásig. A mustáros hússzeleteket megsózzuk, majd lisztbe mártjuk, és a megmaradt olajon hirtelen, eros lángon mindkét oldalát 3-3 percig pirítjuk, majd a még meleg párolt hagymával vastagon beborítjuk. Azonnal tálaljuk. Jó, ha elore elkészítjük a salátát vagy a köretet, mert ha a hirtelen sütött hús áll, megkeményedig. Ha nem azonnal tálaljuk, akkor a sült hússzeleteket a serpenyoben hagyjuk, és fél pohár vizet ráöntve, fedo alatt 15-20 percig pároljuk. Ily módon akár másnap is tálalhatjuk, biztosan puha marad. Nagyon finom hozzá a különféle zöldségekbol készített vegyes köret, amiben kivételesen sem rizs, sem burgonya nincs.