Hagymás lepény Hozzávalók (6 személyre): 400g liszt, 3 kanál olaj, 3 tojássárgája, 4 közepes burgonya, 3 fõzõhagyma, 3 tojás, 200g tejszín, reszelt parmezán sajt, szerecsendió, száraz fehérbor, vaj, só, bors, 100g vékonyra szeletelt füstölt szalonna. Egy tálba szitáljuk a lisztet a tojássárgájákkal, három kanál olajjal, csipetnyi sóval és annyi vízzel dolgozzuk össze, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Letakarva kb. 1 órára a hûtõszekrénybe tesszük. Közben a hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk és a szalonnával együtt diónyi vajon megpároljuk. Meglocsoljuk egy kevés borral, végül zsírjára sütjük. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a tejszínt, és habverõvel felverjük. Beleteszünk 3 kanál reszelt parmezán sajtot, egy csipet sót, õrölt szerecsendiót és borsot. A tésztát kerekre nyújtjuk, és egy kivajazott formát kibélelünk vele. Rárakjuk a vékony karikára vágott krumplit, és a szalonnás hagymát. Tetejébe öntjük a tojásos-tejszínes keveréket. 180 Celsius-ra elõmelegített sütõben kb. 40 percig sütjük. Melegen tálaljuk.