Vörösboros sonka Hozzávalók: 1,5 kg füstölt sonka, 15 dkg sárgarépa, 12 dkg fehérrépa, 1 fej hagyma, 4 dl vörösbor, babérlevél, kakukkfű, egész bors, olaj. A sonkát - annyi vízben, hogy ellepje - félig megfőzzük. Kevés forró olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget és a hagymát. Beletesszük a babérlevelet, a kakukkfüvet, a borsot, felengedjük a borral és belerakjuk a sonkát. Fedővel letakarjuk, puhára pároljuk. Felszeleteljük és a mártást rászűrjük. Brugonyakrokettel kínáljuk. Permanói kacsapecsenye Hozzávalók: kb. 1,5 kg-os kacsa, 20 dkg kacsamáj, 15 dkg füstölt szalonna, 15-15 dkg zöldborsó és kukorica, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj 1 fej hagyma, 2 dl tej, 2 tojás, 1 csokor petrezselyem, 0,5 dl olaj, őrölt bors, só. A szalonnát apró kockákra várjuk, zsírját kisütjük, kiszedjük. A zsírban üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, végül a felkockázott kacsamájat is. Visszaöntjük a megsült szalonnakockákat, ráöntjük a tejet, megszórjuk a zsemlemorzsával, majd belekeverjük a zöldborsót és a kukoricát. Sóval, borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük és hozzákeverjük a tojásokat. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kacsa hasüregét, megsózzuk és tepsiben kevés olajjal és vízzel leöntve ropogósra sütjük. Feldaraboljuk és sült burgonyával, kompóttal kínáljuk. Olaszos rizskorona Hozzávalók (8 személyre): 25 dkg darált hús, 50 dkg rizs, 30 dkg zöldborsó, 10 dkg parmezánsajt, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg vaj, 2 dl száraz fehérbor, 1 paradicsom, 1-1 sárga, piros, zöld húsú paprika, 1 kígyóuborka, 3-3 ek. olívaolaj és zsemlemorzsa, őrölt bors, só. A vajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, pár percig kevergetve pirítjuk, majd felöldjük a borral és hagyjuk párolódni. Hozzákeverjük a csíkkokra vágott paradicsomot és a paprikák 3/4 részét. Megsózzuk, megborsozzuk és lefedve, mérsékelt tűzön kb. 30 percig páéroljuk. Közben sós vízben megfőzzük a rizst, megpároljuk a zöldborsót. Vékony karikákra vágjuk az uborkát és kb. 15 percig az olajban pároljuk. Amikor a húsos paradicsomszósz elkészül, levesszük a tűzről és a levét összekeverjük a megfőtt, kihült rizzsel. Vajjal kikent koszorúformát meghintünk a parmezánnal elkevert zsemlemorzsával. Rizses keveréket teszünk az aljára, erre a darált húsos keveréket, a zöldborsót, végül az uborkát, majd újra rizst. Kb 10 percre forró sütőbe toljuk. Amikor kihült tálra borítjuk, megszórjuk parmezánnal, és különböző színű paprikacsíkokkal díszítjuk. Citromtorta Hozzávalók: 10 dkg háztartási keksz, 5 dkg margarin, 4 zselatinlap, 20 dkg tejszínkérmsajt, 2 dl tejszín, 3 ek. porcukor, 2 citrom. A kekszet apróra törjük, majd a felolvasztott vajjal összekeverjük. A masszát egy 20 cm átmérőjű, kipattintható tortaforma aljára simítjuk, és 5 percre a mélyhűtőbe tesszük. A zselatinlapokat vízbe áztatjuk. A krémsajtot, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt összekeverjük, majd hozzáadjuk az egyik citrom levét, és reszelt héjját, valamint a zselatint. Végül ezt a krémet rásimítjuk a tortaformában levő kekszmasszára. A másik citromot felszeleteljük, és a szeleteket is félbevágjuk, ezzel díszítjuk a tortát. Végül 10 percre a mélyhűtőbe tesszük.