Hozzavalok: 1 l tej (zacskos), 50 dkg tehenturo, 5 dkg vaj, 1 tojas, 1 mk. so, 1 mk. orolt komeny vagy orolt, szaritott rozmaring, esetleg fokhagymapor, keshegynyi szodabikarbona. Felforraljuk a tejet, es a turot belemorzsolva egyszer felfozzuk. A tuzrol lehuzva 5 pecig allni hagyjuk, majd levesszurobe ontve, levetol lecsepegtetjuk. Felolvasztjuk a vajat, beleforgatjuk a turot, es allandoan kevergetve addig hagyjuk a tuzon, mig nyulossa nem valt. Kozben a tojast az izesitokkel es a nyulos turoval simara keverjuk, meg 1 percig a tuzon hagyjuk. Vegul a tuzrol leveve, elkeverjuk a szodabikarbonaval, es alaposan kizsirozott kis talba ontjuk (en folpack foliaval beleltem ki). Masnapig huvos helyen allni hagyjuk, majd talra boritjuk a szep kis kerek sajtot. Meg egy napig szaritjuk szellos, huvos helyen, mielott felszeletelnenk. Fuszerezesi otlet: snidling, kapor, orolt komeny, frissen preselt fokhagyma, pirospaprika, petrezselyem.