GY Ü M Ö L CS K E NY É R: hozzávalók egy 26cm hosszú dobozforma 10 dk cukrozott citromhéj 10 dk szárított füge 5 dg szárított datolya 15 dk mazsola 3 evőkanál rum 12,5 dk mogyoróbél 12,5 dk vaj-12,5 dk cukor 5 tojás 10 dk liszt 3 teáskanál sütőpor 12,5 dk vágott mandula 2 késhegynyi őrölt fahéj fél citrom reszelt héja 20 dk porcukor 3 evőkanál citromlé 5 dk cukrozott gyümölcs előkészítési idő 45 perc, sütés idő 1 óra A citromhéjat,a fügét és a kimagozott datolyát apró kockákra vágjuk.Agyümölcsöket a mazsolával együtt egy tálba szórjuk és rummal megöntözve jól átforgatjuk. A mogyorót megdaráljuk. A vajat habosra keverjük, a cukrot és a tojásokatapránként hozzá adjuk. A lisztet a sütőporral elvegyítjük és a habos masszához adjuk. A vágott mandulát, a megdarált mogyorót, a rumos gyümölcsöket, a fahéjat és a citromhéjat a tésztába keverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A formát egy sütőpapírral kibéleljük és a tészta masszát beletöltjük. A tetejét símára egyengetjük, és 1 órán átsütjük. A porcukrot a citromlével összekeverjük, majd a megsült és kihűlt gyümölcskenyérre kenjük. Cukrozott gyümölccsel diszítjük.