Pompás gyümölcskenyér Elkészítési idő: kb 2 óra 20 szelethez hozzávalók: 80 g mazsola, 80 g. puha aszalt füge, 80 g aszalt sárgabarack, 50 g. cukrozott citromhéj, 50 g. cukrozott narancshéj, 160 g. finomliszt, ˝ sütőpor, diónyi margarin,/vaj, a formához, 2 evőkanál liszt a formához, 125 g. vaj/margarin, 150 g. porcukor, 10 g vaníliás cukor, 4 tojás, 2 evőkanál rum A mázhoz és a díszítéshez: 100 g tortabevonó étcsokoládé, 2 evőkanál hámozatlan mogyoró, 2 evőkanál morzsacukor 1./ A mazsolát 1 órára vízbe áztatjuk, alaposan lecsepegtetjük. A fügét , a sárgabarackot, valamint a cukrozott citrom-, és naracshéjat apróra-finomra vágjuk. Papírkendővel szárazra törölgetjük a mazsolát, a vágott gyümölcsökhöz adjuk, megszórjuk a teljes mennyiségből elvett 2 evőkanál liszttel, hogy le ne szálljanak majd a massza aljára, lazán összekeverjük. Szitakanálba tesszük, lerázzuk róla a felesleget, amit visszaszitálunk a kimért liszthez, végül hozzákeverjük a sütőport is. 2./ Kikenünk vajjal/margarinnal, és beszórjuk liszttel egy 1-1,2 l űrtartalmú őzgerinformát - a felesleges lisztet kirázzuk-ütögetjük belőle. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. 3./ A vajat/margarint habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, egyenként beledolgozzuk a tojásokat, apránként hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd az aszaltgyümölcs-keveréket, és gyengéden, de alaposan összekeverjük. 4./ Az őzgerinformába szedjük-simítjuk a masszát, az alját szelíden a munkalaphoz veregetjük, hogy mindenütt jól kitöltse és a középső bordamagasságra állított rácson kb 50 percig sütjük. 5./ A formában 10 percig pihentetjük, majd rácsra borítva hagyjuk egészen kihűlni. Sütőpapírral beterítünk egy nagyobb méretű kerek tálcát, és a ráccsal együtt ráemeljük a gyümölcskenyeret. 6./ A felaprózott csokoládébevonót meleg vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük az olajjal, és a sütemény tetejére csorgatjuk úgy, hogy mindenütt bevonja. A szeletek helyére, a gerincre 1-1 mogyorószemet teszünk, megszórjuk a morzsacukorral, és hagyjuk egészen megszáradni. Tálaláskor a bordázat mentén szeleteljük. Minél tovább áll, annál finomabb!