Gyümölcsös túrótorta Hozzávalók: 25 dkg tetszés szerint bármilyen gyümölcs (vagy lecsöpögtett befott), 25 dkg tehéntúró, 25 dkg liszt, 12 dkg margarin, 3 tojás, 2 dl tejföl, 3 evokanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 teáskanál sütopor, 1 mokkáskanál só, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj. A tésztához a sütoporral, 1 evokanál cukorral és a sóval elkevert lisztet mély tálba öntjük. Közepébe mélyedést vájunk, ebbe rakunk 1 felütött tojást, a felszeletelt margarint és 1 dl tejfölt. Az egészet gyorsan összemorzsoljuk, majd összegyúrva egy cipóba formáljuk. Kevés liszttel meghintjük a tetejét, és a hutoszekrényben fél órát pihentetjük. Közben a túrót a tejföllel és a megmaradt tojással simára keverjük, porcukorral és a vaníliás cukorral ízlés szerint édesítjük. Egy nagy tortaforma aljába úgy simítjuk bele a kinyújtott tésztát, hogy vékony pereme is legyen. Ebbe töltjük az ízesített túrót, majd a megtöltött formát elomelegített, forró sütobe toljuk. 10 percig közepes lángon, további 15 percig takaréklángon sütjük. Próbaképpen beleszúrunk egy hurkapálcát, s ha már nem ragad rá a tészta, se a töltelék, akkorra sült meg. Közben elkészítjük a gyümölcsöt, amit a tetejére rakunk. Megmossuk, kimagozzuk, egyforma darabokra aprítjuk, és szépen elrendezzük a még forró tortán. Frissen is, hutve is nagyon jó.