Gyümölcsös túrókrém Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg tetszés szerinti befott (pl. oszibarack, sárgabarack, meggy stb.), 2 dl tejszín,ízlés szerint porcukor vagy méz, 1 késhegynyi só, 2 kocka csokoládé. A befottet lecsöpögtetjük, majd - ha szükséges - kimagozzuk, és nagyon apróra összevágjuk. A tehéntúrót fél dl folyékony tejszínnel és egy-két evokanál befottlével kikeverjük, majd a sóval és annyi cukorral vagy mézzel ízesítjük, hogy csak kellemesen pikáns legyen, de ne túl édes. (Könnyen és pillanatok alatt kikeverheto a krém, ha turmixgép poharába egyszerre beletesszük a túrót, a tejszínt és a cukrot, sót, valamint a befottlevet.) Ezután hozzáadjuk a darabokra vágott gyümölcsöt, és kehelypoharakba vagy kisebb kompótostálkákba osztjuk. Jól behutjük. Közvetlenül fogyasztás elott a megmaradt tejszínhabot jó keményre felverjük (cukor nélkül), és feldíszítjük vele a túrókrém tetejét. Egy-egy szem gyümölccsel és a közben megreszelt csokoládéval, valamint tetszés szerint ostyával is díszíthetjük.(Ha nem fogyasztjuk el rögtön a tejszínhabbal díszített krémet, akkor egy teáskanálnyi, fél dl tejben feloldott zselatinnal vagy habfixálóval "keményítsük" meg a tejszínhabot, így akár másnap is szépen megáll a krém tetején.)