Gurulós tarhonya Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 20 dkg fott füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz konzerv csemegekukorica, 1 fej vöröshagyma, 3 evokanál olaj, 1 teáskanál piros fuszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só. A hagymát megtisztítjuk, majd négybe vágjuk. A felforrósított olajon addig pirítjuk a tarhonyát, amíg világosbarna nem lesz. Akkor a tuzrol félrehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal annyi vizet öntünk rá, hogy az a tarhonyát két ujjnyival lepje el. Beletesszük a húsleveskockát, meghintjük a törött borssal, és kevés sóval fuszerezzük. A tuzre visszatéve 25 percig forraljuk kis lángon. Közben a sonkát nagy lyukú darálón ledaráljuk, vagy nagyon apróra összevágjuk. Ha a párolási ido letelt, a tarhonyára öntjük a sonkakockákat, a zöldborsót és a kukoricát (utóbbit levével együtt). Jól összekeverjük, és még egyszer felforralva, befedve fozzük 5 percig. Ezután ugyancsak befedve hagyjuk állni további 15 percig, addigra az összes levét beszívja. Tálalás elott felkeverjük, és salátával kínáljuk.