10 dkg vajat habosra keverünk 10 dkg puhított csokoládéval vagy 5 dkg kakaóval (amit két kanál vízzel előbb elkeverünk), hozzáadunk 14 dkg cukrot és egyenként 7 tojássárgáját. Ezeket az anyagokat jó habosra keverjük. Ezután hozzájön még 10 dkg darált dió vagy mandula, egy késhegynyi szalalkáli és végül a tojások keményre vert habja. Kerek tortaformában két részben sütjük, vagy tepsiven egyszerre. (Ha tepsiben sütjük, kihűlés után két lapba vágjuk) Grilláskrém: 1 egész tojást és 3 tojássárgáját 15 dkg cukorral gőz fölött sűrűre főzünk. Kihűtjük, majd 20 dkg margarinnal habosra keverjük. 10 dkg cukrot világossárgára pirítjuk, hozzákeverünk 10 dkg darált diót, márványlapra vagy vizezett deszkára borítjuk s olajozott nyújtófával elnyújtjuk. Amikor megszilárdult, porrá törjük, apró lyukacsos tésztaszűrőn átszitáljuk. A szitált részét a krémhez keverjük, ezzel töltjük a tortát. Kívül is ezzel vonjuk be. A fennmaradt darabos grillással a torta tetejét és oldalát megszórjuk.