Gratinírozott hagymaleves Hozzávalók . 200 g vöröshagyma . 1 db kisebb póréhagyma . 30 g vaj vagy margarin . 20 g liszt . 2 db zsemle . 40 g reszelt sajt . só, orölt bors Elkészítése A vöröshagymát és a póréhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. A vajat megolvasztjuk, beletesszük a szeletelt hagymát, és lassan aranysárgára pirítjuk. Megszórjuk liszttel, elkeverjük, kissé megpirítjuk, és kb. nyolc dl vízzel vagy csontlével felengedjük, sózzuk, borsozzuk, kiforraljuk. A zsemléket felszeleteljük, kissé megpirítjuk, megszórjuk a reszelt sajttal. A megfott levest csészékbe merjük, rátesszük a sajttal megszórt zsemleszeleteket, és elomelegített sütoben vagy grillben a sajtot ráolvasztjuk.