Hozzávalók 1 nagy fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 1/2 nagyobb méretű paprika 2 evőkanál vaj vagy margarin 15 dkg csiperkegomba 1/2 l tyúkhúsalaplé (vagy 1/2 l víz és egy csirkeleves kocka) 1/8 l tej só fekete bors 1-2 szál petrezselyemzöld (vagy 2 kk szárított petrezselyem) Elkészítés A hagymát és a fokhagymát tisztítsa meg, a paprikát mossuk és törölje meg, a magokat és az erét távolítsa el. Mindhárom összetevőt aprítsa fel. A vajat közepes hőmérsékleten olvassza fel, majd 5 percig, amíg puha lesz párolja benne a vöröshagymát, fokhagymát és a paprikát. A gombát tisztítsa és mossa meg, vágja szeletekre és adja a hagymához. Öntse fel a tyúkhúslevessel és forralja fel, majd főzze kb. 10 percig, addig amíg a gombákat a fakanállal könnyen el tudja vágni. Vegye kissé gyengébbre a lángot, majd adja hozzá tejet. Sóval és borssal ízesítse, és a levest épp csak forrásig hevítse. Közben mossa meg a petrezselymet, aprítsa fel és keverje a levesbe, majd azonnal tálalja.