Gombás-tejszínes pulykamell Hozzávalók: 80 dkg pulykamell 20 dkg gomba 1 ek margarin 1 ek olaj 2 kis fej hagyma 1 dl fehérbor 2 dl tejszín 2 db tojás 1 csokor petrezselyem őrölt bors só ELŐKÉSZÜLÜNK: A hagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk. A petrezselymet megmossuk, felaprítjuk. A pulykemell-szeleteket megmossuk, konyhai papírtörlővel leszárítjuk és széles csíkokra vágjuk. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, szeletekre vágjuk. ELKÉSZÍTJÜK: Felforrósítjuk a margarint, beletesszük a gombát és addig pároljuk, míg a leve elfő, majd félretesszük és melegen tartjuk. Másik serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a pulykemell-csíkokat aranysárgára sütjük, megszórjuk sóval, borssal, hozzáadjuk a karikára vágott hagymát és lassú tűzön üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük a borral, 30 percig pároljuk, majd elfőzzük a levét és hozzáadjuk a megpárolt gombát. A tojás sárgáját összekeverjük a tejszínnel, belekeverjük a petrezselymet, ráöntjük a húsra, összekeverjük és forrón, natúr rizzsel tálaljuk.