Gombás csirke Hozzávalók: 1 kb. 1,3 kg-os csirke, 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál só, 2 teáskanál édesnemes paprika, 4 evőkanál szezámolaj, 3/8 l vörösbor 1 fej vöröshagyma, 40 dkg gomba, 1/8 l tejszín A csirkét nyolc részre vágjuk, az egyes részeket megmossuk, majd megszárítjuk. A lisztet , sót és a paprikát összekeverjük, és beleforgatjuk a húsdarabokat. Az olajat egy mély serpenyőben felforrósítjuk, és a csirkedarabokat világosbarnára pirítjuk. A vörösbort hozzáöntjük, és fedő alatt 25 percig pároljuk, közben a húsokat megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a hússal együtt megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, ha szükséges, megmossuk, és hosszúkás szeletekre vágjuk, majd ezt is a serpenyőbe tesszük, és még 5 percig pároljuk. Ha a csirke megpuhult, a levét sűrűre főzzük, és tejszyínnel finomítjuk, ízesítjük. Vajas-petrezselymes rizs, jégsaláta joghurtos öntettel és könnyű fehérbor illik hozzá.