Kelvagdalt gombasan Hozzavalok: 50 dkg kelkaposzta, 2 tojas, 20 dkg gomba, 6 dkg reszelt sajt, mogyoronyi fokhagymakrem, 5 pupozott evokanal zsemlemorzsa, 1 evokanal liszt, so, olaj a suteshez Enyhen sos vizben puhara fozzuk a kelkaposztat, azutan kessel aprora vagjuk. Aprora vagdalju, a gombat (barmilyen erdei gomba jo hozza), es 4 evokanal zsemlemorzsaval, a fuszerekkel, liszttel, sajttal, tojasokkal es a vagdalt kellel osszedolgozzuk. A masszabol 8 lapos pogacsat formalunk, es zsemlemorzsaba forgatva forro olajban kisutjuk. Majonezes szendvicskrem Hozzavalok: 50 dkg /lehetoleg vegyes/ gomba, 1 fej voroshagyma, 15 dkg vaj, 2 evokanal finomra vagott vegyes zoldfuszer, so, orolt bors, egy keves citromle, 3 evokanal majonez, nehany szal metelohagyma Nagyon aprora vagjuk a voroshagymat es a gombat. 5 dkg vajban egyutt paroljuk a zoldfuszerekkel 10 percig, majd megsozzuk, borsozzuk, es zsirjara sutjuk. Habosra keverjuk a maradek vajat, hozzaadjuk a gombat es a citromlevet (izles szerint teheto hozza csipetnyi curry es egy keves mustar is). Vegul hozzakeverjuk a majonezt. Finomra vagott metelohagymaval talaljuk. ----------------------------------------------------------------- Üzenet a csoportnak: list@konyha.lx.hu Feliratkozás: subscribe@konyha.lx.hu Leiratkozás: unsubscribe@konyha.lx.hu