Gin alapú koktélok

Nagyon köszönöm az összes koktélt Fényes Erikának!
 

Singapore Sling

6 cl gin, 3 cl friss citromlé, 3 cl Cherry Brandy, szódavíz, jég
Pohár: goblet
Díszítés: narancs- és citromszeletek, maraschino cseresznye és
mentalevél
Az alapanyagokat a jéggel félig megtöltött pohárba öntjük. Megkeverjük,
és kiegészítjük szódavízzzel. Díszítjük.

Martini

9 cl gin, 3 cl száraz vermut, jég
Pohár: martinis
Díszítés: egy olívabogyó, citromhéj-csík
A gint, a vermutot és a jeget keverőpohárban összekeverjük. Az italt
leszűrjük a martinispohárba és díszítjük.

Bronx Coctail

6 cl gin, 3 cl narancslé, egy öntet száraz vermut, egy öntet édes
vermut, jég - törve és kockákban
Pohár: magas goblet vagy highball
Díszítés: narancshéj-csík
Az alapanyagokat összerázzuk a tört jéggel. Leszűrjük a jéggel félig
megtöltött pohárba és díszítjük.

Tom Collins

6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál porcukor, szódavíz, jég
Pohár: highball
Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye
A gint, a citromlét és a pocukrot jéggel megtöltött shakerbe öntjük.
Összerázzuk, és a jéggel félig megtöltött pohárba öntjük. Kiegészítjük
szódavízzel.

Gimlet

6 cl gin, 1,5 cl citromlé, jég
Pohár: koktélospohár
Díszítés: egy lime-szelet
A gint és a lime-lét a jéggel félig megtöltött keverőpohárba öntjük, és
jól összekeverjük. A koktélospohárba szűrjük, és egy szelet lime-mal
díszítjük.

Strawberry Down

6 cl gin, 5 cl kókusztej, 4 szem érett eper, jégkása
Pohár: goblet
Díszítés: legyező alakúra vágott eper
A gint, a sűrű kókusztejet és az epret bőséges jéggel turmixgépben
összekeverjük. Csak nagyon rövid ideig mixeljük, különben nem lesz elég
sűrű. Áttöltjük a gobletbe, és díszítjük.

Za Za

5 cl gin, 5 cl vörös Dubonnet, egy öntet Angostura keserű
Pohár: koktélospohár
A pohár aljára egy öntet Angosturát öntünk. Rátöltjük a gint és a
Dubonnet-t, majd összekeverjük.

Negroni

3 cl gin, 3 cl Campari, 3 cl édes vermut, szódavíz (elhagyható), jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szelet citrom
A gint, a Camparit és az édes vermutot a jéggel megtöltött pohárba
öntjük. Hosszabb, könnyebb koktélokhoz egészítsük ki szódavízzel.

Alexander

3 cl gin, 3 cl barna Creme de Cacao, 3 cl friss tejszín
Pohár: koktélospohár
Díszítés: a pohár peremét cukorral bevonjuk, az italra csokoládét
reszelünk
Az alapanyagokat összerázzuk, és a cukrozott szélű pohárba töltjük. Az
ital tetejére csokoládét reszelünk.

Blue Lady

3 cl gin, 6 cl Blue Curaçao, 3 cl friss citromlé, 1 kiskanál
tojásfehérje, jég
Pohár: koktélospohár
Az alapanyagokat jéggel összerázzuk, majd a pohárba szűrjük.

Jet Black

6 cl gin, egy öntet édes vermut, 2 kiskanál Black Sambuca, jég
Pohár: koktélospohár
Díszítés: fél szelet citrom és egy koktélcseresznye
Az alapanyagokat a jéggel együtt egy keverőpohárban összekeverjük.
Leszűrjük a koktélospohárba, és díszítjük.

Green Dragon

6 cl gin, 3 cl zöld Creme de Menthe, 1,5 cl Kümmel (köménylikőr), 1,5 cl
citromlé
Pohár: koktélospohár
Díszítés: citromhéj-csík
Az alapanyagokat összerázzuk, és a tört jéggel félig megtöltött pohárba
öntjük.

Fluffy Duck

6 cl gin, 6 cl Advocaat (tojáslikőr kordiál), 3 cl Cointreau, 3 cl
narancslé, szódavíz, jég
Pohár: highball
Díszítés: narancskerék és cseresznye
Az alapanyagokat a jéggel megtöltött pohárba öntjük, jól összekeverjük,
és kiegészítjük a szódavízzel.
 

Vissza az itallaphoz