Nagyon köszönöm az összes koktélt
Fényes
Erikának!
Singapore Sling
6 cl gin, 3 cl friss citromlé, 3 cl
Cherry Brandy, szódavíz, jég
Pohár: goblet
Díszítés: narancs- és citromszeletek, maraschino cseresznye
és
mentalevél
Az
alapanyagokat a jéggel félig megtöltött pohárba öntjük.
Megkeverjük,
és
kiegészítjük szódavízzzel. Díszítjük.
Martini
9 cl gin, 3 cl száraz vermut,
jég
Pohár:
martinis
Díszítés: egy olívabogyó, citromhéj-csík
A gint, a vermutot és a jeget keverőpohárban
összekeverjük. Az italt
leszűrjük a martinispohárba és díszítjük.
Bronx Coctail
6 cl gin, 3 cl narancslé, egy öntet
száraz vermut, egy öntet édes
vermut, jég - törve és kockákban
Pohár: magas goblet vagy
highball
Díszítés: narancshéj-csík
Az alapanyagokat összerázzuk a tört jéggel.
Leszűrjük a jéggel félig
megtöltött pohárba és díszítjük.
Tom Collins
6 cl gin, 3 cl citromlé, 1 kiskanál
porcukor, szódavíz, jég
Pohár: highball
Díszítés: narancskerék és maraschino cseresznye
A gint, a citromlét és a pocukrot
jéggel megtöltött shakerbe öntjük.
Összerázzuk, és a jéggel félig megtöltött
pohárba öntjük. Kiegészítjük
szódavízzel.
Gimlet
6 cl gin, 1,5 cl citromlé,
jég
Pohár:
koktélospohár
Díszítés: egy lime-szelet
A gint és a lime-lét a jéggel félig megtöltött
keverőpohárba öntjük, és
jól összekeverjük. A koktélospohárba szűrjük, és egy szelet
lime-mal
díszítjük.
Strawberry Down
6 cl gin, 5 cl kókusztej, 4 szem
érett eper, jégkása
Pohár: goblet
Díszítés: legyező alakúra vágott eper
A gint, a sűrű kókusztejet és az epret bőséges
jéggel turmixgépben
összekeverjük. Csak nagyon rövid ideig mixeljük, különben nem lesz
elég
sűrű. Áttöltjük a
gobletbe, és díszítjük.
Za Za
5 cl gin, 5 cl vörös Dubonnet, egy
öntet Angostura keserű
Pohár: koktélospohár
A pohár aljára egy öntet Angosturát öntünk.
Rátöltjük a gint és a
Dubonnet-t, majd összekeverjük.
Negroni
3 cl gin, 3 cl Campari, 3 cl édes
vermut, szódavíz (elhagyható), jég
Pohár: highball
Díszítés: egy szelet
citrom
A gint, a
Camparit és az édes vermutot a jéggel megtöltött pohárba
öntjük. Hosszabb, könnyebb koktélokhoz
egészítsük ki szódavízzel.
Alexander
3 cl gin, 3 cl barna Creme de Cacao,
3 cl friss tejszín
Pohár: koktélospohár
Díszítés: a pohár peremét cukorral
bevonjuk, az italra csokoládét
reszelünk
Az
alapanyagokat összerázzuk, és a cukrozott szélű pohárba töltjük.
Az
ital tetejére
csokoládét reszelünk.
Blue Lady
3 cl gin, 6 cl Blue Curaçao, 3 cl
friss citromlé, 1 kiskanál
tojásfehérje, jég
Pohár: koktélospohár
Az alapanyagokat jéggel összerázzuk, majd a
pohárba szűrjük.
Jet Black
6 cl gin, egy öntet édes vermut, 2
kiskanál Black Sambuca, jég
Pohár: koktélospohár
Díszítés: fél szelet citrom és egy
koktélcseresznye
Az
alapanyagokat a jéggel együtt egy keverőpohárban összekeverjük.
Leszűrjük a koktélospohárba, és
díszítjük.
Green Dragon
6 cl gin, 3 cl zöld Creme de Menthe,
1,5 cl Kümmel (köménylikőr), 1,5 cl
citromlé
Pohár: koktélospohár
Díszítés: citromhéj-csík
Az alapanyagokat összerázzuk, és a tört jéggel
félig megtöltött pohárba
öntjük.
Fluffy Duck
6 cl gin, 6 cl Advocaat (tojáslikőr
kordiál), 3 cl Cointreau, 3 cl
narancslé, szódavíz, jég
Pohár: highball
Díszítés: narancskerék és cseresznye
Az alapanyagokat a jéggel megtöltött pohárba
öntjük, jól összekeverjük,
és kiegészítjük a szódavízzel.