Gesztenyével töltött libasült Hozzávalók: 1 db. pecsenyeliba, májával együtt, 3 fej hagyma, 40 dkg.gesztenye, 2 egésztojás, 3 tojássárgája, 3 szikkadt zsemle, (1/2 l tej, az áztatáshoz), 1 csokor petrezselyem, 1 alma, 1 evőkanál majoránna, só, olaj, bors Elkészítés: A hagymákat megtisztitjuk, kettőt karikára vágunk és forró olajban megpirítjuk. A májat nagyobb kockákra vágjuk és hozzáadjuk a hagymához, majd tovább pirítjuk, majoránnával, sóval, borssal apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük és hozzáadjuk a megtisztított szeltekre vágott gesztenyét. A szemléket beáztatjuk majd kinyomkodva a masszához adjuk, a két egész tojással és tojássárgákkal együtt, és jól összedolgozzuk. A liba belsejét besózzuk, borsózzuk, beszórjuk majoránnával és megtöltjük a fűszeres, májas masszával. A nyílásokat vagy hústűvel vagy bevarrjuk, hogy a töltelékek ne essen ki. A libát kívülről is megsózzuk, tepsibe vagy tűálló tálba tesszük, meglocsoljuk olajjal, mellétesszük az almát és az egészben hagyott hagymát, és előmelegített közepes tűznél gyorsan locsolgatva a levével, szép aranybarnára sütjük. (kg-onént 1 órányi sütéssel kell számolni!) Ha megsült, legalább egy órát pihentetjük, majd feldaraboljuk. A tölteléket a tál közepére halmozzuk, körülrakjuk a hússal, leöntjük a mártásával és vöröskáposztával kínáljuk.