Fűszeres paprikás makaróni Hozzávalók: 37,5 dkg teljesörlésű lisztből készült makaróni, 1 kávéskanál citromlé 2 kávéskanál olivaolaj, 1 szárított piros chilli paprika, 1 zúzott fokhagymagerezd, 2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika Vigyázat! Ez az étel csakis a csípős ízek kedvelőinek való. 2 1/2 liter citromos vízben 10 percig főzzük a makarónit kis lángon. Közben forró olajban 2-3 percig pirítjuk a chilli paprikát, amíg egészen fekete lesz, majd szűrőkanállal kimerjük az olajból és kidobjuk. Egy kicsit hagyjuk hülni az olajat, azután beletesszük a fokhagymát és a paprikát. Néha megkavarva 5 percig pároljuk, amíg a paprika megpuhul. Ha a makaróni megfőtt, leszürjük. Összekeverjük a paprikával és díszítjük.