Friss datolya pesto-mártással Hozzávalók: 2 csomó friss bazsalikom, 2-3 fokhagymagerezd, 50 fenyőmandula, 75 g őrölt mandula, 40 g reszelt pecorino (juhtejből készült olasz keménysajt), 40 g reszelt parmezán, 150 ml olívaolaj, só, fekete bors, 250 g mascarpone sajt (friss tejszínből készült olasz desszertsajt), 24 datolya, 12 hámozott mandula Előkészítés: 20 perc Főzés: nincs TIPP A saját készítésű pesto lezárt üvegben, hűtőszekrényben eltart- ható. Így egyszerre akár több adagot elkészíthetünk. Ha egy adagra túl sok lenne a 3 datolya, természetesen kisebb mennyiséget is tálal- hatunk. Elkészítése: A bazsalikomot megmossuk, szárazra töröljük, és a leveleket óvatosan leszedjük. Megtisztítjuk a fokhagymát, összekeverjük a bazsalikomlevelekkel, fenyőmandulával, mandulával, pecorinóval és parmezán sajttal, majd az olívaolajjal együtt mixerben pürésítjük. Sóval. és borssal ízesítjük. Az olasz desszertsajtot szétnyomkodjuk, és 2 evőkanál bazsalikomot a pestóval összekeverjük. A datolyát kimagozzuk, mindegyikbe belerakunk egy hosszában '. megfelezett mandulát, ráöntjük a krémet és tálaljuk.