Fonott kalács Hozzávalók: A tésztához: 5 dkg élesztő, 4 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 60 dkg liszt, 2 evőkanál olaj. A krémhez: 20 dkg cukor, 25 dkg margarin, 3 csomag vaníliáscukor, 3-5 evőkanál kakaópor. A tésztához valókat az olaj kivételével a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Az olajat csak utólag keverjük hozzá. Ezt követően a tésztát 6 egyenlő részre osztjuk. A kis darabokat kisodorjuk, a krémmel mindegyiket megkenjük. A megkent tésztát rúd formájúra tekerjük, majd 3-3 rudat összefonunk. Ezt követően a két fonatot kizsírozott, kilisztezett tepsibe helyezzük, majd meleg helyen egy órát kelesztjük. 1 tojás összekevert sárgájával megkenjük. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton (kb. 2-es) 20-25 percig sütjük.