Ínyenc fondü 1 adag tömbcsokoládé (35g), 3 evôkanál tejszín vagy tej, 1 teáskanál gin. Ajánlott gyümölcsök: kandírozott narancs, vagy tetszôlegesen más kandírozott gyümölcs. Hegyi fondü 1/2 adag tömbcsokoládé (17,5g), 1/2 adag fehér csokoládé (17,5g), 3 evôkanál tej, 1 teáskanál fehér Grappa vagy gyümölcs Grappa. Ajánlott gyümölcs: málna, áfonya, körte, eper, ribizli. Szicíliai fondü 1 adag tömbcsokoládé(35g), 3 evôkanál tejszín vagy tej,1 teáskanál ízlés szerinti Grappa. Kézzel formázzon marcipánból kis gömböket, a levegôn hagyja néhány óráig száradni, majd mártogassa a csokoládéba. Karácsonyi fondü 1 adag tömbcsokoládé (35g), 3 evôkanál tejszín, 1 teáskanál Limoncello (citromlikôr) Pandoro-, Panettone- vagy lágy Torrone kockákat mártson a csokoládéba. Angol fondü 1 adag fehér csokoládé (35g), 3 evôkanál tejszín, búza- vagy zabpehely, puffasztott rizs és mazsola csokoládéhoz. A melegítés közben többször keverje meg, majd egy kis kanállal vegye ki, és kedvenc likôrjével fogyassza. Paradicsimos-joghurtos szósz hússütéses fondühoz Hozzávalók: 250 g paradicsom, 4 újhagyma, 250 joghurt, 1 evôkanál passzírozott paradicsom A paradicsomokat leforrázom 1 percig, elôtte bevágom a tetejét. Majd felvágom, kiszedem a magot. Hagymát apróra vágom. Joghurtba beleteszem a paradicsomot, meg a hagymát. Sóval és borssal ízesítem. Pépesre keverem.