Csokoládéfondü A csokoládéfondüvel az évszaknak és alkalmaknak legjobban megfelelô, aktuális desszertet készíthet. Ezzel az egyszerű rendszerrel igen egyszerűen el is készíthetô. Bármilyen alkalomra megfelelô. Akár ajándéknak is ­ igen alkalmas születésnap, névnap, évfordulók, apák vagy anyák napja, Valentin nap ­ egy kellemes vacsora romantikus kiegészítéséként. Egy egyszerű bocsánatkérést is "megfejelhet˛ egy kellemes édességgel. Egy gyors ebédet is megkoronáz, de a hegyekben tornyosuló könyvek vagy a számítógép mellett is kényelmesen fogyasztható. Hogy elkerülje a buktatókat és fondüszakértô legyen, javasoljuk, hogy kövessen néhány hasznos tanácsot: Elôször készítse az asztalra az összes hozzávalót. A gyümölcsöket szükség szerint hámozza meg, távolítsa el a magokat és szeletelje apró falatka nagyságúakra, helyezze egy tálkába. Top tipp: az eper. Ezután következik a körte, majd a többi gyümölcs, pl.: banán, szôlô, alma, barack, áfonya vagy málna, kivi, de szárított gyümölcsök is, mint füge, sárgabarack, datolya, kókuszdió stb. A desszerthez kínálandó likôrt, cukrot és folyékony tejszínt vagy tejet is készítse elô. Azon összetevôket, melyeket meg kell olvasztani, helyezze a kis edénybe, és gyújtsa meg alatta a gyertyát. (Amennyiben az olvadást fel szeretné gyorsítani, tegye az edényt az összetevôkkel a mikrohullámú sütôbe.) Egy jó tanács ­ ne hagyja túl sokáig a gyertyát a tálka alatt, fogyasztás után rögtön vegye le. Keverje meg, hogy valamennyi összetevô jól elolvadjon és összekeveredjen. Ezután szúrjon fel egy-egy gyümölcsöt villára, mártsa meg a csokoládéban, és jó étvágyat! Kiválasztottunk Önnek néhány kiváló csokoládéfondü receptet. Fehér fondü 1 adag fehér csokoládé (35g), 3 evôkanál tejszín, 1 teáskanál Grand Marnier. Ajánlott gyümölcsök: kókuszdió, körte, alma, banán Ínyenc fondü 1 adag tömbcsokoládé (35g), 3 evôkanál tejszín vagy tej, 1 teáskanál gin. Ajánlott gyümölcsök: kandírozott narancs, vagy tetszôlegesen más kandírozott gyümölcs. Hegyi fondü 1/2 adag tömbcsokoládé (17,5g), 1/2 adag fehér csokoládé (17,5g), 3 evôkanál tej, 1 teáskanál fehér Grappa vagy gyümölcs Grappa. Ajánlott gyümölcs: málna, áfonya, körte, eper, ribizli. Szicíliai fondü 1 adag tömbcsokoládé(35g), 3 evôkanál tejszín vagy tej,1 teáskanál ízlés szerinti Grappa. Kézzel formázzon marcipánból kis gömböket, a levegôn hagyja néhány óráig száradni, majd mártogassa a csokoládéba. Karácsonyi fondü 1 adag tömbcsokoládé (35g), 3 evôkanál tejszín, 1 teáskanál Limoncello (citromlikôr) Pandoro-, Panettone- vagy lágy Torrone kockákat mártson a csokoládéba. Angol fondü 1 adag fehér csokoládé (35g), 3 evôkanál tejszín, búza- vagy zabpehely, puffasztott rizs és mazsola csokoládéhoz. A melegítés közben többször keverje meg, majd egy kis kanállal vegye ki, és kedvenc likôrjével fogyassza. Paradicsimos-joghurtos szósz hússütéses fondühoz Hozzávalók: 250 g paradicsom, 4 újhagyma, 250 joghurt, 1 evôkanál passzírozott paradicsom A paradicsomokat leforrázom 1 percig, elôtte bevágom a tetejét. Majd felvágom, kiszedem a magot. Hagymát apróra vágom. Joghurtba beleteszem a paradicsomot, meg a hagymát. Sóval és borssal ízesítem. Összekeverem, pépesre.