Fokhagymás kenyér kb. fél kiló sima liszt, kb. öt dkg rozsliszt, kb. öt dkg kukoricaliszt só, élesztő, kiskanál cukor langyos viz, két evőkanál tejpor, két-három gerezd apróra vágott fokhagyma. A liszteket kicsit megmelegitem, mélyedést készitek a közepében és beleszórom az élesztőt (por is és friss is jó), kevés langyos vizzel és liszttel telfölsürüre keverem, mehet bele egy kiskanál cukor is az erjedést elősegitendő. Letakarom, és kb. husz percig meleg helyen kelesztem, az élesztő akkor jó, amikor habosan kifut a liszt mélyedésből. Akkor mehet bele a többi összetevő, annyi langyos vizzel kell kidolgozni, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Kétszer kelesztem, ezt követően cseréptálba helyezem, bevagdosom és kb. 180-200 fokon sütöm. Amikor kész, nedves ecsettel megkenegetem a szép piros ropogós héját.