Fejtettbab-saláta Hozzávalók: 30 dkg friss, fejtett babszem 25 dkg kemény paradicsom, 1 csokor zöldhagyma zöldjével együtt, 2 zöldpaprika, 1 citrom, 3 evokanál olaj, 1 evokanál mustár, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só, kevés porcukor, és a díszítéshez petrezselyemzöld. A salátaöntethez a citromlevet, a mustárt, az olajat, kevés sót, borsot, csipetnyi porcukrot simára, mártássá keverjük. A kifejtett babszemeket enyhén sós vízben puhára fozzük. Közben a paradicsomot vékonyka gerezdekre vágjuk, a megmosott és kicsumázott zöldpaprikát felkarikázzuk, és a megtisztított zöldjével együtt ugyancsak vékonyka karikákra metéljük. A hagymát és a zöldpaprikát gyengén megsózzuk. A már meleg, leszurt, fott babot összekeverjük a hagymával és a paprikával, majd ráöntjük a salátaöntetet. Jól összekeverjük, csak ezután adjuk hozzá a paradicsomgerezdeket. Ezután óvatosan átforgatjuk, hogy a paradicsomot ne törjük össze. Ha egészen kihult, befedjük, és a hutoszekrényben legalább 1 napig érleljük. Tálalás elott óvatosan felkeverjük.