Fahejas pulyka gyumolcsokkel Hozzavalok: 60 dkg pulykamell file 1 csomag szeletelt bacon szalonna 40 dkg szeletelt fustolt sajt orolt fahej 2-2 db alma es korte 10-15 dkg magozott aszalt szilva 1 uveg sargabarackbefott olivaolaj 1 evokanal cukor 1 pohar tejfol A pulykahust vekony szeletekre vagjuk, es sozas nelkul mindket oldalat jol meghintjuk orolt fahejjal. Forro olivaolajban mindket oldalat rovid ido alatt megpiritjuk. A tepsi aljan elrendezzuk a husszeleteket, majd mindegyikre egy-egy szelet bacont teszunk, arra pedig egy-egy vastagabb szellet fustolt sajtot. A gyumolcsoket kockara vagjuk, majd a szalonnas, sajtos husokat betakarjuk vele. A megmaradt olivaolajra tesszuk a cukrot, karamellizaljuk, majd hozzaadjuk a tejfolt. Ezzel jol elkeverjuk, a tepsibe ontjuk a gyumolcsos husok tetejere. Alufoliaval letakarva 30 percig, majd alufolia nelkul meg 15 percig sutjuk. Citromhab narancsmartassal Hozzavalok: 20 dkg turo 15 dkg mascarpone sajt 1 pohar tejfol 5 dkg cukor 1 citrom leve es reszelt heja 1 evokanal zselatin Narancsmartashoz: 4 narancs 1 evokanal kukoricaliszt 1 evokanal porcukor 4 evokanal triple sec, rum vagy narancslikor A turot, a mascarponet, a tejfolt, a cukrot, a citrom levet es lereszelt hejat addig turmixoljuk, amig sima masszat nem kapunk. Pudingformakat kivajazunk, vagy folpack-kal kibelelunk, a kremet szetosztjuk, majd a formakat a hutobe tesszuk. Ket narancs levet kinyomjuk, atszurjuk, majd annyi vizet adunk hozza, hogy ket es fel deci legyen. A kukoricalisztet egy keves higitott narancslevel simara keverjuk, hozzaadjuk a porcukrot. Kis lang felett addig kevergetjuk, amig be nem surusodik. A masik ket narancsot meghamozzuk, gerezdjeire szedjuk, megforgatjuk kicsit a martasban, felretesszuk. Ha a martas kihult, akkor hozzakeverjuk a triple sec-et vagy a narancslikort. A formakbol kiboritjuk a citromhabot egy tanyerra, kore rendezzuk a narancsgerezdeket, kore ontjuk a martast. Vekony szalakra vagott narancshejjal diszitjuk. Tippek: Ha kemenyebb kremet akarunk kapni, akkor keverhetunk a krembe zselatint is. A kremet talalhatjuk kivajt narancshejba is. Mielott a formakba ontenenk a habot, tehetunk a forma aljara egy-egy meghamozott, leforrazott citromkarikat is, igy ha kiboritjuk, a desszert tetejet majd a citromkarika disziti.