Fagylaltos oszibarack Hozzávalók: 4 szép nagy, majdnem érett, kemény,  lehetoleg sárga húsú oszibarack, fél citrom, 1 teáskanál porcukor, 1 evokanál triple sec likor, 2 dkg étcsokoládé, kb. 50 dkg készen vásárolt  vaníliafagylalt (vagy tetszés szerint  gyümölcsfagylalt). A jól lehutött oszibarackokat alaposan megmossuk, héjukról a bolyhokat finoman ledörzsöljük, majd keresztben félbevágjuk, és a magot kiszedjük belolük. Ily módon 8 fél barackot kapunk. A barackok aljáról levágunk egy hajszálvékony lapot, hogy a tálon ne billegjenek. Nagy, lapos üvegtálon elhelyezzük a fél barackokat, és a további felhasználásig a hutoszekrényben tartjuk. Közben a citromlevet összeöntjük a likorrel, majd a cukorral édesítjük. Minden barack magházát teletöltjük az ízes lével, és 15 percre visszatesszük a hutoszekrénybe. Amíg hul, a csokoládét egy nagyon éles késsel forgácsokká aprítjuk. Ezután egy-egy nagy fagylaltgömböt elhelyezünk a barackokon, és a tetejükre rászórjuk a csokoládéforgácsot. (Aki nem fogyókúrázik, tejszínhabot is tehet a tetejére.)