Vendégváró falatok Hozzávalók: 8 szelet különféle kenyér, 4 dkg vaj, 10 dkg rák vagy füstölt lazac, 10 dkg gorgonzola vagy másféle sajt, 20 dkg szalámi, sonka, felvágott, friss fűszernövények, szőlő, majonéz, remuládmártás, cseresznye, kaviár és tejszínes torma, retek ,paradicsom Vajazzuk meg a kenyeret, és vágjuk kis darabokra, vagy szúrjunk ki belőle karikákat. Ezután tetszés szerint készítsük el őket és tálaljuk.pl.: rozskenyér rákkal, majonézzel és durván őrőlt borssal,- fehérkenyér májkrémmel, amelyet tejszínnel és konyakkal ízesíthetünk, és fél cseresznyével díszítettünk. Fehér szendvicskenyér lazaccal és kaporral,-barnakenyér sonkatekercsel és remuládmártással,-rozskenyér bélszíntekercsel, tejszínes tormával és petrezselyemmel,-félbarna kenyér kaviárral és citromszelettel,- fehérkenyér gorgonzolából és vajból egyenlő aranyban kevert krémmel, szőlőszemmel díszítve. Hideg pezsgő, könnyű fehérbor, sör vagy egy koktél.