Esterhazy-torta Hozzavalok: 20 dkg mogyoro, 25 dkg porcukor, 8 tojasfeherje, 3 evokanal vaj, 4 evokanal liszt, 4 evokanal baracklekvár, 20 db cukrozott cseresznye. Vaniliakrem: 5 tojassargaja, 2 evokanal liszt, 5 evokanal porcukor, 1 rud vanilia, 6 dl tej, feher fondant (keszen kaphato). A mogyorot sutoben megpiritjuk, a hejat ruhaval ledorzsoljuk es ledaraljuk. A 8 tojasfeherjet 25 dkg cukorral kemeny habba verjuk, belekeverjuk a ledaralt mogyorot, ezutan kivajazott, lisztezett sutolapon 6 db 1 cm vastagsagu lapot sutunk belole. A tepsirol levett lapokat tortakarikaval kiszurjuk, hogy egyformak legyenek. Vaniliakremmel megtoltjuk a lapok kozeit, a legfelso lapot vekonyan lekvarral megkenjuk, hogy a rakerulo fondant szep fenyes maradjon. A vaniliakrem keszitese: A tojassargajat es a lisztet 0,5 dl tejjel habverovel simara keverjuk. Fel liter tejet 15 dkg cukorral es a vaniliaruddal felteszunk foni. Az 5 tojasfeherjet 10 dkg cukorral kemeny habba verjuk. Ha a tej felforrt, kivesszuk belole a vaniliat, a tejet hozzakeverjuk a tojassargajahoz, amit elozoleg mar simara kevertunk. Ismet erosen felmelegitjuk (80 fokra), majd levesszuk a tuzrol, es amikor felig kihult, ovatosan hozzakeverjuk a felvert kemeny tojasfeherjebol keszult habot. Ezzel a kremmel toltjuk meg a tortalapokat. Amikor a legfelso lapot lekentuk baracklekvarral, raontjuk a torta kozepére a felolvasztott feher fondant-t, es szeles, lapos kessel simara elkenjük. Talalas: A tortat felszeleteljuk, es szeletenkent egy-egy cukrozott cseresznyevel diszitjuk.