Erdelyi csorbaleves Hozzavalok: 1/2 kg husos erdelyi szalonna, 1 szal gyulai kolbasz, 2 par debreceni, 2 par virsli, 1/2 kg feher kaposzta, 1/2 kg voros kaposzta, 1/2 kg savanyu kaposzta, 2-3 karalabe level, 1 csomag kapor, 1 evokanal so, 1 teaskanal bors, majoranna, bazsalikom, kakukkfu, 3-4 baberlevel, evokanal gulyaskrem, 1 evokanal liszt, 3 fej voroshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 3-4 dl tejfol Elkeszites modja: A szalonnat felkockazzuk, megpiritjuk, a hagymat, fokhagymat aprora vagjuk, radobjuk a szalonnara, hozzaadjuk a vekonyan felszeletelt feher- es voros kaposztat, ill. karalabelevelet, majd a savanyu kaposztat, a kaprot, a fuszereket. Felontjuk 1 liter vizzel, felforraljuk, majd kis langra allitva megfozzuk. Amikor a zoldseg mar puha, megszorjuk az evokanal liszttel, felontjuk tovabbi 1-2 liter vizzel. Beleapritjuk az osszes husfeleket, a kolbaszt, a debrecenit, a virslit, majd a vegen belekeverjuk a tejfolt. Jotekony hatasat erezni fogjatok! Jo etvagyat!