WebFazek Teszta Epres-krémes palacsinta
Tepsis csigatészta
Forgácsfánk
Kapros túrós lepény
Spagetti budai módra
Almás sült metélt
Almás rolád
Barackos kocka
Vargabéles
Almás palacsinta
Káposztás gombóc
Töltött metélt
Szardíniás spagetti
Káposztás palacsinta
Túrós csusza
Farsangi fánk
Epres-krémes palacsinta
Mandulás palacsinta
Palacsintatorta
Húsos palacsintatorta
Mézes-mákos kocka
Hagymás lepény
Sült makaróni
Gombás-zöldborsós spagetti
Zöldséges tészta
Spenótos cannelloni
Ravioli tejszínmártásban
Gurulós tarhonya
Zöldséges zsemlegombóc
Káposztás kocka
Tojásos-sajtos galuska
Káposztás pogácsa
Pizza gazdagon
Rakott palacsinta más módon
Gyumolcsos pizza
Krumplis tészta
Modenai sajtos tészta
Apuliai teszta
Virslis tészta
Mandulás almagombóc
Töltött túrópalacsinta
Mazsolás túrógombóc
Pikáns ízű sajtos lángos
Prágai rakott sonkás tészta
Milánói makaróni egyszerűen
PIZZA A LA "TARÁNY"
Milánói makaróni a la "TARÁNY"
Finn palacsinta
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (8 palacsintához):
100g liszt,
2 tojás,
1 csipet só,
2,5 dl tej,
1 ek. olaj,
1 ek. rum,
1/2 eper,
150g cukor,
1 citrom,
1 ek. étkezési keményítõ,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
1/2 dl rum.

Elkeszites
A palacsintatésztához a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel simára kikeverjük, lefedjük, legalább 15 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és 8 palacsintát sütünk belõle, melegen tartjuk. A töltelékhez az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, egy mélyebb tálkába tesszük. Meghintjük 100g porcukorral, a citrom átszûrt levével, lefedjük, fél órát érleljük. Közben a pudingporból, a tejbõl és a maradék porcukorból krémet fõzünk, hagyjuk langyosra hûlni, belekeverjük a maradék 1/2 dl rumot. Az epret a levével együtt, fedõ nélkül 5 percig fõzzük. 1/2 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítõt, az eperhez öntjük, éppencsak felforraljuk-besûrítjük. Személyenként és tányéronként 2 palacsintát veszünk, arányosan elosztva megtöltjük a pudinggal, zsebkendõszerûen összehajtjuk, rá- és mellészedjük az epret. Citromfû- vagy mentalevélkékkel díszítve, langymelegen tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997