



















|
Hozzávalók (8 palacsintához):
100g liszt,
2 tojás,
1 csipet só,
2,5 dl tej,
1 ek. olaj,
1 ek. rum,
1/2 eper,
150g cukor,
1 citrom,
1 ek. étkezési keményítõ,
1 zacskó vaníliás pudingpor,
4 dl tej,
1/2 dl rum.
|
 |
A palacsintatésztához a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel simára
kikeverjük, lefedjük, legalább 15 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk az
olajat, a rumot, és 8 palacsintát sütünk belõle, melegen tartjuk. A töltelékhez
az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, egy mélyebb tálkába
tesszük. Meghintjük 100g porcukorral, a citrom átszûrt levével, lefedjük, fél
órát érleljük. Közben a pudingporból, a tejbõl és a maradék porcukorból krémet
fõzünk, hagyjuk langyosra hûlni, belekeverjük a maradék 1/2 dl rumot. Az epret
a levével együtt, fedõ nélkül 5 percig fõzzük. 1/2 dl vízben elkeverjük az
étkezési keményítõt, az eperhez öntjük, éppencsak felforraljuk-besûrítjük.
Személyenként és tányéronként 2 palacsintát veszünk, arányosan elosztva
megtöltjük a pudinggal, zsebkendõszerûen összehajtjuk, rá- és mellészedjük az
epret. Citromfû- vagy mentalevélkékkel díszítve, langymelegen tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|