Epres-krémes palacsinta Hozzávalók (8 palacsintához): 100g liszt, 2 tojás, 1 csipet só, 2,5 dl tej, 1 ek. olaj, 1 ek. rum, 1/2 eper, 150g cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményíto, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 1/2 dl rum. A palacsintatésztához a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel simára kikeverjük, lefedjük, legalább 15 percet pihentetjük, majd hozzáadjuk az olajat, a rumot, és 8 palacsintát sütünk belole, melegen tartjuk. A töltelékhez az epret megmossuk, megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, egy mélyebb tálkába tesszük. Meghintjük 100g porcukorral, a citrom átszurt levével, lefedjük, fél órát érleljük. Közben a pudingporból, a tejbol és a maradék porcukorból krémet fozünk, hagyjuk langyosra hulni, belekeverjük a maradék 1/2 dl rumot. Az epret a levével együtt, fedo nélkül 5 percig fozzük. 1/2 dl vízben elkeverjük az étkezési keményítot, az eperhez öntjük, éppencsak felforraljuk-besurítjük. Személyenként és tányéronként 2 palacsintát veszünk, arányosan elosztva megtöltjük a pudinggal, zsebkendoszeruen összehajtjuk, rá- és mellészedjük az epret. Citromfu- vagy mentalevélkékkel díszítve, langymelegen tálaljuk.