Erdei saláta Hozzávalók (4 személyre): 1 fejes saláta, 250 g burgonya, 1 sárgarépa, 2 cukkini, 200 g erdei gomba, 2 szárzeller, köménymag, petrezselyem, mustár, citromlé, olaj, só, bors. A burgonyát (héjában) sós vízben a forrástól számított 30 percig fozzük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk. A cukkinit és sárgarépát megtisztítjuk és hasábokra daraboljuk. Goz fölött megpároljuk, (a répát 12 percig, a cukkinit 7 percig), majd kockákra vágjuk. A jól megmosott és lecsepegtetett fejes salátát csíkokra vágjuk, tálra rendezzük és ráhalmozzuk a megfot zöldségeket. A zellert felaprítjuk, a gombát megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük és a salátához keverjük. Kikeverünk 2 kanál citromlevet 2 kanál mustárral és 4 kanál olajjal. Sózzuk, borsozzuk, 1 kiskanál köménymaggal és 1 kanál apróra vágott petrezselyemmel fuszerezzük. Az öntetet külön tálkában adjuk a saláta mellé.