Dubarry csirkemell 4 db csirkemell (filézve 8 db) klopfolóval vékonyra verünk, megsózzuk, kevés fűszeres olajban megáztatunk. A szeletek egyik oldalát nagy tepsiben a sütőben 20 perc alatt átsütjük, majd fordítjuk. 1 kis fej karfiolt sós vízben megfőzünk, szitán leszűrjük. 1 ek. olajból és 1 ek. lisztből rántást készítünk. Felengedjük 2 dl tejfölben elkevert 1 egész tojással és 10 dkg reszelt sajttal. Kis lángon összesűrítjük vele. A megfordított csirkedarabokra először egy-egy darab főtt karfiolt teszünk, utána mindegyiket leöntjük a sajtos mártással. Visszatesszük a meleg sütőbe. Addig sütjük, amíg a tejfölös sajt aranysárgára nem pirul rajta. Dubarry-szelet Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 8 dkg liszt, 2-3 vk. olaj, 80 dkg karfiol, 6 dkg vaj, 2 dl tej, 1 tojássárgája, 10 dkg reszelt sajt, szerecsendió, őrölt fehér bors, só. A húsból 4 egyforma szeletet vágunk, kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe mártjuk, és kevés olajban megsütjük. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben majdnem puhára fűzzük, leszűrjük és jól lecsepegtetjük. A mesült húst vajjal kikent tepsibe tesszük, és a borssal fűszerezett karfiolt a szeleteken egyenletesen elosztjuk. 3 dkg vajból és 3 dkg lisztből világos rántást készítünk, forró tejjel felengedjük, és sűrű mártássá keverjük. Sóval, reszelt szerecsendióval, borssal fűszerezzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tojássárgáját és a reszelt sajt felét. Az így elkészített mártást a karfiolra öntjük, megszórjuk a maradék sajttal, és sütőben megsütjük.