Az étel nevét nem tudom, a férjemtöl tanultam. Ott a hust legalŕbb dupla akkora darabokra nyesik a disznobol, vagy a birkŕbol pl., mint nŕlunk és géppel szeletelik. (Persze nem mindegyiket, van ilyen is, olyan is) Igy a hus mire a serpenyöbe kerül olyan fél cm vastag és nagyobb mint a két tenyerem összetéve. Ezt csak olivaolajra dobjŕk és sozzŕk a végén, 2 perc alatt kész. Nagyon finom igy. (Talŕn hŕzilag is megoldhato, ha van valakinek szeletelö gépe.) Amit irni akartam, ehhez a szosz, de lehet rendes normŕl szeletelésü husihoz is.: Olivaolajra kis szeletekre vagdosott pepperonit dobunk, legjobb hozzŕ a zöld v. a sŕrga. Kézben nyesegetett hagymŕt adunk hozzŕ, ez lehet lila, fehér is. Ezt a hagyma üvegesedéséig sütjük, majd rŕöntjük a kis kockŕkra vagdosott paradicsomot. Az egészet nagy lŕngon gyorsan készitjük. Amikor a paradicsom kezd elvŕllni a héjjŕtol, vizet öntünk alŕ és rŕrakjuk a husokat. (Persze normŕl szeletelésü vastagabb husnŕl a husnak több idö kell, igy jobb elejétöl együtt kezdeni a sütést a hussal.) Aztŕn mŕr csak a husit kell megvŕrni és kész. Tésztŕhoz vagy krumplihoz adjuk. Mi krumlit hagymŕval és pepperonival szoktuk hozzŕ enni, olivaolajon, amit mŕr régebben irtam. (2 személyre kb. 1 paradicsom 2 vastagabb szelet hosszŕban a pepperonibol 1 fél hagyma 1-2 dl viz olivaolaj)