Diós-márványsajtos tésztasaláta Hozzávalók 4 személyre: 1 kis fej lollo rosso vagy radicchio saláta 1 citrom 1 evőkanál fehérborecet 20 dkg márvány sajt 10 dkg dió 50 dkg lebbencstészta 1 teáskanál olaj 1,5 dl tej 10 dkg tejföl Előkészítés: A salátát megmossuk, a leveleit csíkokra vágjuk. A citrom levét kifacsarjuk, az ecettel összekeverjük. A rokfortot apróra daraboljuk. A dió felét nagyon apróra vágjuk, másik felét félretesszük a díszítéshez. Elkészítés: A tésztát 5 liter sós, olajos vízben 8-10 perc alatt "al dente" megfőzzük, majd leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük. A salátát rövid időre az ecet és a citromlé keverékébe mártjuk. A rokfortot a tejben kis láng felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt és a megvágott diót, végül borssal ízesítjük. A salátát a mártásba forgatjuk, és a tésztával együtt azonnal tálaljuk. A fél dióbelekkel díszítjük.