BÚZADARA SZUFLÉ SZILVAÖNTETTEL Hozzávalók: 1/2 l tej 1 csésze cukor 1/2 csésze durva búzadara 1/4 csésze mazsola (lehet több is de vigyázva, nagyon édesít) 6 tojás 2 leveseskanál vaj (nem használunk margarint mert a margarinban kevés víz is van ami nem kedvez a felfújt növekedésének) 3 zacskó vaniliás cukor A szilvaöntethez: 3 csésze szilva (magozatlanul, egészben kimérünk 3 csészével) 1 csésze cukor 1 csésze víz Elkészítés: 1. A tojássárgákat elkülönítjük a fehérjétől. 2. Felfőzzük a tejet majd lassacskán beleeresztjük a búzadarát, állandóan kavargatva felfőzzük majd hagyjuk még egyet kettőt rottyanjon mielőtt lezárnánk alatta a tüzet, hogy jól besűrűsödjön. Félretesszük, hagyjuk langyosra hűlni. 3. A tojássárgáját habosra keverjük a vaniliáscukorral és a cukorral, majd az egészet hozzákeverjük a tejes búzadarához, mindezekhez a vajat is hozzáadva.Óvatosan de jól kikeverjük. 4. Megmossuk és szárazra töröljük a mazsolát, majd felverjük a tojásfehérjéből a habot. A kemény habot a mazsolával felváltva a masszához adagoljuk. 5. A sütőedényt szilárd zsírral, vajjal, kikenjük, kilisztezzük és kicukrozzuk. Habkártyával belehúzzuk az elkészült felfújt anyagát úgy hogy a massza az edény magasságának a 2/3-ig érjen, hogy a felfújt emelkedhessék. Óvatosan ütögessük a sütőedényt a kezünkhöz vagy az asztal lapjához hogy az anyag egyenletesen helyezkedjék el benne. Beletesszük a sütőedényt a vizet tartalmazó nagyobbik edénybe nagyon vigyázva nehogy megbillenjen a sütőedény és víz menjen az anyagba. 6. Középforró sütőbe, alsó rácsra helyezzük, a sütőajtót óvatosan csukjuk, ne rázkódjék feleslegesen a massza. Az első 12-15 perc múlva mérsékeljük a tüzet. 20 perc múlva ha nagyon pirulna a felfújt teteje letakarjuk zsírpapírral. A sütési idő 45-55 perc. 45 perc múlva ki lehet próbálni készre sült-e, a szokásos módszerrel, kötőtűt vagy éles kést szúrva a masszába. 7. Amint befejeződött a kigőzölést résnyire nyitott sütőajtónál 4-5 percet pihentetjük a pudingot, majd kivesszük, körülvágjuk és óvatosan kifordítjuk a formából egy szilárdan rányomott tálra. Díszitjük a szilvákkal, leöntjük a szilvaöntettel és tálaljuk. Szilvaöntet A szilvákat a többi hozzávalóval odatesszük főni.Mikor megpuhultak, a szilvák 1/3-t kimagozzuk és félretesszük dísziteni. A többit szilvát kimagozzuk,felturmixoljuk majd átnyomjuk egy szűrőn és az átnyomott masszát a cukros lével összekavarjuk, ez lesz az öntet.