Diós rántott csirke Hozzávalók: 1 kis csirke, 2 tojás, 4 evokanál liszt, 10dkg darált dió, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, olaj a sütéshez, petrezselyemcsokor a tálaláshoz. A letisztított és megmosott, valamint szárazra törölt csirkét darabjaira vágjuk. A combokat a forgóknál kettobe, a mellet hosszában ugyancsak kettobe, majd keresztben ismét kettobe vágjuk. A hátát is két részre osztjuk, a szárnyakról pedig levágjuk a szárnyvégeket.(Az aprólékból kevés zöldséggel levest fozhetünk.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. A tojást habosra felverjük, majd zúzott fokhagymával ízesítjük. A húsdarabokat eloször lisztbe mártjuk, ezután a fokhagymás tojásban megforgatva, azonnal a darált dióba hempergetjük. Legalább 3 ujjnyi olajat forrósítunk, amelyben mindkét oldalán szép piros-ropogósra sütjük a csirkedarabokat. Az olajból kivéve jól leitatjuk, és melegített tálra rakjuk. A megmosott és leitatott petrezselyemcsokrot lisztbe mártjuk, és az olajban hirtelen megsütjük. A ropogós petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Bármilyen köret jó hozzá, de a legjobb, ha friss salátát és szalmakrumplit kínálunk hozzá. A különleges ízu rántott csirke nem sokkal drágább, mint a zsemlemorzsában sütött formája.