WebFazek Ital Déligyümölcs-bólé
Déligyümölcs-bólé
Római Bólé
Konfetti Bólé
Meggylikőr
Ohio black beauty
Bum Bum Tequila
SANGRIA
Jeges kávé
Túrós-almás turmix
Green Widow (Zöld Özvegy)
Knock Out Drink
"Krampampuli" bólé
Lórúgás
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók (8-10 személyre):
1 narancs, 1 banán, 1 citrom,
2 mandarin
     (vagy 1 kis doboz mandarinbefõtt),
1 kis doboz konzervananász,
fél liter könnyû vörösbor,
1 üveg száraz pezsgõ,
fél dl konyak,
4 nagy kockacukor,
2 evõkanál porcukor,
jégkockák.

Elkeszites
Nagy, mély üvegtálat (vagy igazi bóléstálat) elõkészítünk. A forró vízben megmosott narancs külsõ, sárga héját ledörzsöljük a kockacukrokkal, és a cukrot a tálba dobjuk. A meghámozott narancsot kis kockákra vágva hozzátesszük. Az ugyancsak hámozott és felkarikázott banánt, valamint a vékony szeletekre vágott citromot is hozzárakjuk. Kevés porcukorral meghintjük, és összeforgatjuk. Fél órára betesszük a hûtõszekrénybe. Közben a konzervgyümölcsöket levüktõl leszûrjük. A leveket összeöntjük a konyakkal, majd a fél óra letelte után a gyümölcsökkel együtt a tálba öntjük. Végül ráöntjük a vörösbort, és befedve ismét betesszük a hûtõszekrénybe. Legalább 2 napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás elõtt a tál oldalát feldíszítjük narancshéjdarabkákkal, majd jó vastagon feltöltjük jégkockákkal. Beleöntjük a pezsgõt, kissé összekeverjük, és a bóléspoharakban vagy mély kompótostálkákban azonnal szétosztjuk. Pezsgõ helyett jéghideg ásványvízzel vagy hûtött szódavízzel is felönthetjük. Ügyeljünk arra, hogy a gyümölcsökbõl és a jégkockákból egyformán jusson mindenkinek.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997