Déligyümölcs-bólé Hozzávalók (8-10 személyre): 1 narancs, 1 banán, 1 citrom, 2 mandarin (vagy 1 kis doboz mandarinbefott), 1 kis doboz konzervananász, fél liter könnyu vörösbor, 1 üveg száraz pezsgo, fél dl konyak, 4 nagy kockacukor, 2 evokanál porcukor, jégkockák. Nagy, mély üvegtálat (vagy igazi bóléstálat) elokészítünk. A forró vízben megmosott narancs külso, sárga héját ledörzsöljük a kockacukrokkal, és a cukrot a tálba dobjuk. A meghámozott narancsot kis kockákra vágva hozzátesszük. Az ugyancsak hámozott és felkarikázott banánt, valamint a vékony szeletekre vágott citromot is hozzárakjuk. Kevés porcukorral meghintjük, és összeforgatjuk. Fél órára betesszük a hutoszekrénybe. Közben a konzervgyümölcsöket levüktol leszurjük. A leveket összeöntjük a konyakkal, majd a fél óra letelte után a gyümölcsökkel együtt a tálba öntjük. Végül ráöntjük a vörösbort, és befedve ismét betesszük a hutoszekrénybe. Legalább 2 napig érleljük. Közvetlenül fogyasztás elott a tál oldalát feldíszítjük narancshéjdarabkákkal, majd jó vastagon feltöltjük jégkockákkal. Beleöntjük a pezsgot, kissé összekeverjük, és a bóléspoharakban vagy mély kompótostálkákban azonnal szétosztjuk. Pezsgo helyett jéghideg ásványvízzel vagy hutött szódavízzel is felönthetjük. Ügyeljünk arra, hogy a gyümölcsökbol és a jégkockákból egyformán jusson mindenkinek.