CSOKOLÁDÉS PALACSINTAFELFÚJT HOZZÁVALÓK: 4 db tojás, kb.20 dkg liszt, tej szükség szerint egy csipetnyi só, vaj a sütéshez. TÖLTELÉK: 3 db tojás, 15 dkg főzőcsokoládé, 7 dkg krisztály- cukor, 1 csomag vaniliás cukor. A 4 tojásból egy csipetnyi sóval és a liszttel sürű tésztát keverünk; nem egészen 1/2 liter tejjel higan folyóvá keverjük, majd 20 percig pihentetjük, ezután a tésztát újra jól összekeverjük, és kevés forró vajon egymás után 10-12 palacsintát sütünk, majd hagyjuk kihűlni. A fózócsokoládét kis darabkákra tördeljük és forró vizfürdőbe állitva felolvasztjuk. A tojásfehérjét a kristály és a vaniliás cukorral kemény habbá verjük; egymás után belekeverjük a tojássárgákat és a felolvasztott főzőcsoko- ládét. A palacsintákat megtöltjük a csokoládékrémmel, összetekerjük és félbevágjuk.Egy kivajazott tepsibe egymás- ra rakjuk, majd leöntjük a maradék csokoládékrémmel; előmelegitett sütőben, 200 C-on kb 25 percig sütjük, mig kivűl ropogós de belűl a töltelék még krémszerü lesz. Tálalás előtt porcukorral hintjük meg.