Csokoládéparfé Hozzávalók: 12 dkg csokoládé, 6 dl tejszín, 3 tojássárgája, 1/4 rúd vanília, 12 dkg porcukor. A csokoládét lereszelem, és 4 dl tejszínt kemény habbá verek. 2 dl tejszínbol a 3 tojássárgájával, a reszelt csokoládéval, a vaníliával, a cukorral forró vízgoz fölött krémet készítek. A kihult krémmel lazán összekeverem a tejszínhabot. A masszát egy szárazra törölt ozgerincformába töltöm, és mélyhutoben 3-4 óra hosszat fagyasztom. A formát kiveszem, és pár pillanatra forró vízbe mártom, vagy forró vízbe mártott ruhával beburkolom. A parfét ezután gyorsan egy elore elhutött üvegtálra borítom. Tejszínhabbal, csokoládéöntettel, gyümölcsökkel, befottekkel díszítem.