Csirkepörkölt Hozzávalók * 1200 g csirkecomb vagy -mell * 50 g zsír * 80 g vöröshagyma * 100 g zöldpaprika * 80 g paradicsom * 12 g fuszerpaprika * só, fokhagyma Elkészítés A csirkedarabokat megmossuk és félretesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldpaprikát és a paradicsomot apró kockára daraboljuk, a fokhagymát péppé zúzzuk. A zsírt felolvasztjuk, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, aranysárgára pirítjuk. A tuzrol levéve elkeverjük benne a fuszerpaprikát, a péppé zúzott fokhagymát, s kevés folyadékot hozzáadva, a tuzre visszatéve zsírjára pirítjuk. Hozzáadjuk az elokészített húst, megsózzuk, és idonként kevergetve, rázogatva félpuhára pároljuk. Beletesszük a zöldpaprikát, a paradicsomot, és készre pároljuk. Köretként galuskát vagy rizst adjunk hozzá, valamilyen idénysalátával. Ha a fenti módon elkészített csirkébol a húst kiszedjük, és a visszamaradó pörköltalapot tejfölös, tejszínes habarással besurítjük, kiforraljuk, és szuron átszurve öntjük a húsra, paprikás csirkét készítettünk.