Csirkemell dióval Hozzávalók: 2 db filézett csirkemell a sütéshez vaj A páchoz: 2 dl joghurt fél citrom leve 2 gerezd fokhagyma Masszához: 15 dkg darált dió 1 csg petrezselyemzöld 2 gerezd fokhagyma 1,5 dl olaj Elkészítés: A húst mossa le és szárítsa meg, majd vágja szeletekre. Keverje össze a páchoz valókat, forgassa bele a hússzeleteket és 2 órán keresztül hagyja a hűtőben. Közben készítse el a masszát. Keverje össze az aprított petrezselyemet és fokhagymát valamint a diót és annyi olajat, hogy sűrű masszát kapjon. Forrósítsa fel a vajat egy serpenyőben és a húsok mindkét oldalát pirítsa meg, majd vegye ki őket és kenje be a masszával. Tegye vissza a serpenyőbe és pirítsa készre a hússzeleteket. Krumplipürével vagy sajtos makarónival tálalja. Diós sajtkorongok Hozzávalók: 25 dkg krémsajt 10 dkg kemény sajt 3-4 dkg dióbél só bors Elkészítés: Reszelje le a kemény sajtot és keverje össze egy mokkáskanál (vagy ízlés szerint) borssal, kevés sóval és a krémsajttal. Tegye a masszát műanyag fóliába, formázzon belőle hengert, majd tegye a mélyhűtőbe egy órára. Onnan kivéve bontsa ki a fóliából és szeletelje éles késsel 1 cm vastag korongokra. Tegyen a korongok egy részének tetejére szép fél diót, a többit forgassa darált dióba. Rendezze a sajtkorongokat tálcára vagy tegye őket egyenként mignon papírra. Tálalásig tartsa hűtőben. Diós sütemény Hozzávalók: 30 dkg margarin 30 dkg liszt 30 dkg darált dió 30 dkg cukor 1 egész tojás 1 tojássárgája 25 dkg lekvár Elkészítés: A puha margarint keverje össze a tojással. Keverje bele a diót, a cukrot és a végén a lisztet. A tésztát felezze el. A tepsi méretének megfelelően nyújtse ki és fektesse margarinnal kikent tepsibe, majd a lekvárral kenje be a tésztát. Nyújtsa ki a tészta másik felét és vágja kb. 1 cm-es csíkokra. A csíkokat rácsszerűen fektesse a lekvárra. A tojássárgáját habosítse fel és kenje be a rácsot. Süsse előmelegített sütőben 225 C°-on kb. 20 percig.