Az ördöngős csirkemájhoz szedjünk elő.: 50 dg csirkemájat (szív nélkül a továbbiakban szn.) 5 dg füstölt szalonnát, 1 dl szárazbort, 1 ek.mustárt, kell még hozzá 1 tkanál paradicsompüré, csípőspaprika, őröltbors és izlés szerint só. A vékonyra vágott szalonnaszeletkéket megolvasztom, hogy kivánatosan szinét vessze zsírját kivánságunkra kiadja, majd ezekután rávetem a májat. Pár percnyi piritás után finoman kevergetve, hogy egységesen kivilágosodjon a máj, kellő tisztelettel megitatom vörösbor- ral, belekeverem a paradicsompürét és a csipőspaprikát, megszórom az őrölt borssal. Összeforralom, időnként szeretettel megkavarom és vigyázva, hogy sokáig ne melegdjen mert kemény lesz, és csak akkor sózom amikor az étel elkészült Burgonyalepény a hozzáillő köret, de a salátáról sem szabad megfelejtkezni. Készitsünk piritott csirkemájat. Ide is legalább 50 dg csirkemáj kell (szn) 15 dg gomba, 2-2 kisebb paradicsom és vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek olaj, 0,5 dl vörösbor, 1 tkanál konyak, késhegynyi őrőlt bors,-bazsalikom,-kakukkfű, és a végén izlés szerint só. A forró olajon aranysárgára piritott vöröshagymára vetett szeletelt gombát fedő nélkül pár percig párolom. Ezekután rádobom a kockákra vágott paradicsomot és az összes fűszert. Addig piritom mig mártás sűrüségü nem lesz. A mártásra helyezett az apritott csirkemájat a zúzott fokhagymával állandó keverés mellett a máj szine vesztéséig (fehéredéséig) sütöm majd aláöntöm a bort és a konyakot. Végezetűl jól összeforralom és burgonyakrokettel vagy burgonylángossal tálalom. Csak a tányéron sózom. Hoppá, adjunk a ragúsoknak is valamit. Tárkonyos májragu. Szükségeltetik megint 50 dg csirkemáj (szn) 2 dl tejszin, 2 db ecetes uborka, 2 paradicsompaprika, 2 tojás, 1 húsleveskocka, 1 gerezd fokhagyma, 4-5 ek liszt, 1 ek száritott tárkony, 1 mk majoranna, 0,5 dl olaj, só. A vékony metéltre vágott csirkemájat forró olajon erős tüzön lepiri tom,hogy szinét vessze, hozzáadom a zúzott fokhagymát majd fél liter vizzel felöntve belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verve összekeverem a liszttel és egy mokkáskanállal a forrásba lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (a levesünk tetejére fel jött) hozzáadom a kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát valamint a tárkonyt és a major annát. Egy- két percnyi bugyogás után hozzákeverem a tejszint (a tech nológia ismert, remélem) és végezetűl összeforralom. Szalmaburgonyát kínálok hozzá. Ha nem akarjuk összesarabolni a májat akkor készitsük el roston a következők szerint. Az alapmennyiség 50 dg csirkemáj, 15 dg császárszalonna, 1 tkanál majoranna, őrölt bors, só mustár. A vékony szeletekre vágott cs.szalonnát akkora egységekre szab daljuk, hogy az egyenként megborsozott, majorannával megkínált , mus tárral megkent májdarabokat belecsomagolhassuk és hogy ne tudjon szétesni hústűvel összetűzzük A felforrósitott grillsütő rácsára egymásmellé téve néhány percnyi sütés után megforditjuk. A másik oldal sütése majdnem fél annyi ideig tart. Sok salátával, mártással kináljuk. Csak a tányéron sózzuk.