Csirkemáj fehérborban Májat fogyasztani, vastartalma miatt, fontos az emberi szervezet számára. Ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthető étellel élvezet pótolni esetleges vashiányát is. Hozzávalók: 40 dkg tisztított csirkemáj 20 dkg gomba 1 kis fej vöröshagyma 1 dl száraz fehérbor 1 dl húsleves 1 babérlevél olaj liszt só bors Elkészítés: A csirkemájat hosszában vágja szeletekre. Sózott, borsozott lisztbe forgatva olajon pirítsa meg és helyezze egy hőálló tálba. A maradék olajon párolja puhára a szeletelt gombát és tegye a májra. Forralja ki a húslevesben a babérlevelet. Az apróra vágott hagymát is párolja meg az olajon, adja hozzá a bort és a húslevest, majd öntse a májra és gombára. Lefedve a sütőben 15 perc alatt elkészül. Zöldpetrezselyem és rizsköret illik hozzá.